Avenue Cykler - Et stilstudie

Avenue Cyklerne er et stilstudie i sig selv, og det velkendte mærke blandt de danske cyklister, er blevet af de mest eksklusive cykelmærker på markedet med solide og stilrene cykler i et minimalistisk design. Alle Avenue cykler har kun det aller mest nødvendige udstyr som bremser og gear, men der kan sagtens monteres et bagagebærer eller en barnestol på en avenue cykel, til dem der gerne vil have både glæden af en fuldendt cykel og samtidigt kunne bruge den de daglige gøremål.


avenue banner

Filosofien bag designet har været at skabe en perfekt cykel i et unikt design, som ville skille sig ud fra andre cykler på cykelstierne, samtidigt med at cyklen skulle byde på det bedste inden for gear, bremser, sadler, fælge samt kranksæt. Dette har HF Christiansen i Randers, som producerer Avenue cyklerne, opnået ved at bygge en cykel på et solidt aluminiums stel med få kvalitets aluminiumsdele for at holde cyklens vægt lav, og samtidigt give Avenue cyklerne deres velkendte minimalistiske udtryk som kendes fra racercykler. Hver enkelt del på cyklen er valgt ud fra to kriterier, de skulle være af bedste kvalitet og samtidigt passe ind i cyklens øvrige design.


avenue cykler blog banner

Avenue laver to serier af cykler med to forskellige set-up af gear og udstyr. Mens Avenue Broadway serien har indvendige gear og er bygget op som en citycykel så er Avenue Airbase serien mere en racercykel i forklædning med udvendige gear. Alle Avenue cykler har et stift aluminiums stel og tynde hjul hvilket giver en livlig cykel som det kendes fra racercykler. Modellerne fra Avenue’s 2019 program har alle mellem 7 og 9 gear fordelt på enten Shimano Sora serien, Shimano Claris eller Shimano Nexus. Avenue er i 2019 gået væk fra at lave cykler med 18 til 21 udvendige gear hvilket også normalt er mere end man skal bruge til bykørsel og 7 til 9 gear er samtidigt nok til lange pendler ture eller til fritiden. Selvom Avenue cyklerne har den samme følelse som racercykler så er målgruppen cyklister i byen eller pendlerne, som er de cyklister der vil få det fulde udbytte af Avenue’s design og køreegenskaber.